Malzemeler:
Buz:
50 gr şeffaf baz
1 çay kaşığı yeşil limon esansı
Kalıp dikdörtgen
(1 çay kaşığı limon yağı, Yarım çay kaşığı su, Kolonya)
Limon:
100 gr şeffaf baz
1 damla sarı sıvı boya
2 damla yeşil sıvı boya
2 çay kaşığı yeşil limon esansı
Küre kalıbı 4’lü
(1,5 çay kaşığı limon yağı, 1 çay kaşığı su, Kolonya)
Mojito:
300 gr şeffaf baz
100 gr beyaz baz
2 damla sarı sıvı boya
1 damla yeşil sıvı boya
4 çay kaşığı yeşil limon esansı
1 yemek kaşığı toz şeker
Limon kabuğu rendesi
Taze veya kuru nane
Kalıp dikdörtgen
(6 çay kaşığı limon yağı, 4 çay kaşığı su, Kolonya)
Süsleme:
Toz şeker
Sarı sim
Yapılışı:
Buz:
Şeffaf baz mikrodalga fırında eritilir. İçerisine yeşil limon esansı eklenir. Kalıp dikdörtgen’e kolonya sıkılır. Kalıbın 1 gözüne dökülür. Tekrar kolonya sıkılır. Donduktan sonra zar büyüklüğünde küp küp kesilir.
Limon:
Şeffaf baz mikrodalga fırında eritilir. İçerisine yeşil limon esansı eklenir. Boyalar eklenir. Küre kalıbının 2 tanesinin alt kısmına kolonya sıkılır. Yarım olarak pay edilir. Kolonya sıkılır. Kalıbın üstü kapatılır. Sabun karışımının geri kalanı üstlerine pay edilir. Tekrar kolonya sıkılır. Donduktan sonra dilim dilim kesilir.
Mojito:
Şeffaf baz ve beyaz baz mikrodalga fırında eritilir. İçerisine yeşil limon esansı eklenir. Boyalar eklenir. 1 yemek kaşığı toz şeker, limon kabuğu rendesi ve taze veya kuru nane eklenir. Kalıp dikdörtgen’e kolonya sıkılır. Kalıbın 5 gözüne pay edilir. Tekrar kolonya sıkılır. Donmadan önce üzerine buzlar ve limon dilimleri hemen pay edilir ve üzeri toz şeker ve sarı sim ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder